Slovenija
3 ogledov

Mladi podarjajo srčke, odrasli cvetje

Najbolj se promet poveča ob dnevu žena, manj pa ob prazniku zaljubljencev, opaža Žurnal24 main
Praznik zaljubljencev. Prodaja je slabša kot prejšnja leta, večina se za valentinovo ne obdaruje.

 “Večjega povečanja prometa letos za zdaj ni opaziti; dvomim tudi, da bo. Letos je vse bolj skromno. Če pa že kupujejo nakit za valentinovo, so to mladostniki, ki se odločajo za majhne srčke,” pojasnjuje Nela Stepančič iz zlatarne na Čevljarski ulici, podobno pa so nam povedali v drugih zlatarnah koprskega mestnega jedra.

Prejšnja leta se je pri prometu poznalo, da se bliža valentinovo, letos pa še nič. Tisti, ki obdarujejo svoje najdražje, se po navadi odločijo za kakšno dišavo. Populacija pa je mešana, tako mlajši kot starejši,” pravi Ernisa iz parfumerije Lorix.

Cvetje se dobi povsod
Tudi podarjanju cvetja obalni zaljubljenci očitno niso preveč naklonjeni.

Nekaj malega se pri prometu pozna, ampak ni tako kot na primer ob dnevu žena. Je pa res, da je rožo mogoče dobiti že praktično povsod. Tisti, ki se odločijo za nakup, pa posegajo najraje po rdečih vrtnicah ali tulipanih, vendar je vse bolj skromno,” povesta Petra in Deborah iz cvetličarne Komunale Koper na Prešernovem trgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.