Mladi so vse bolj pasivni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prihodnost slovenske mladine je neperspektivna, ob dnevu mladih opozarja Mladinski svet Slovenije.
Oglej si celoten članek

V Mladinskem svetu Slovenije, krovni organizaciji nacionalnih mladinskih organizacij, ob dnevu mladih opozarjajo, da so mladi v Sloveniji nadpovprečno izobraženi, vendar pa tudi vse bolj pasivni ali pa se odločijo za odhod v tujino, "kjer prepoznajo zagnanost, nadarjenost, delavnost in jih tudi ustrezno nagradijo".

Po mnenju mladinskega sveta je težava v tem, da primanjkuje "vseživljenjske karierne orientacije, pripravništev in praks, delovnih mest oziroma bolje rečeno izobraževalnih programov, prilagojenim razmeram na trgu dela, spodbud mladim podjetnikom in inovatorjem". To pa so simptomi neperspektivnosti slovenske mladine.

Da bi lahko v prihodnosti živeli tako, si želijo preprečiti, da bi celotne generacije posameznikov postale družbeni problem. Po njihovem mnenju je nujno, da se mlade bolj vključuje v družbene procese, da se poveča njihovo družbeno in politično sodelovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.