Slovenija
22 ogledov

Mladi so vse bolj pasivni

Mladi Shutterstock
Prihodnost slovenske mladine je neperspektivna, ob dnevu mladih opozarja Mladinski svet Slovenije.

V Mladinskem svetu Slovenije, krovni organizaciji nacionalnih mladinskih organizacij, ob dnevu mladih opozarjajo, da so mladi v Sloveniji nadpovprečno izobraženi, vendar pa tudi vse bolj pasivni ali pa se odločijo za odhod v tujino, "kjer prepoznajo zagnanost, nadarjenost, delavnost in jih tudi ustrezno nagradijo".

Po mnenju mladinskega sveta je težava v tem, da primanjkuje "vseživljenjske karierne orientacije, pripravništev in praks, delovnih mest oziroma bolje rečeno izobraževalnih programov, prilagojenim razmeram na trgu dela, spodbud mladim podjetnikom in inovatorjem". To pa so simptomi neperspektivnosti slovenske mladine.

Da bi lahko v prihodnosti živeli tako, si želijo preprečiti, da bi celotne generacije posameznikov postale družbeni problem. Po njihovem mnenju je nujno, da se mlade bolj vključuje v družbene procese, da se poveča njihovo družbeno in politično sodelovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.