Mladi zdravniki: Stanje je nevzdržno

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Mladi zdravniki opozarjajo na nevzdržnost trenutnega sistema plač in razmer v zdravstvu.
Oglej si celoten članek

Mladi zdravniki so ponovno opozorili tako na porušena plačna razmerja po dvigu plač zaposlenim v zdravstveni negi kot na zahtevne delovne pogoje, zaradi katerih številni razmišljajo o odhodu. Pozivajo k takojšnjemu ukrepanju, med drugim podpirajo predlog o izstopu zdravništva iz enotnega sistema plač v javnem sektorju.

Kot so v vrstah skupine Mladih zdravnikov Slovenije izpostavili na ponedeljkovem spletnem srečanju z novinarji, so se v začetku leta začeli pogovori za izstop zdravstva iz enotnega plačnega sistema. Pri tem so po navedbah mladih zdravnikov vztrajali samo zdravniki, ne pa tudi drugi poklicni profili v zdravstvu.

Poudarili so, da bi bil izstop zdravnikov iz enotnega sistema plač le začetek, akutno reševanje nezadovoljstva. Številnih težav v slovenskem zdravstvu, ki se kopičijo dlje časa, se namreč ne da rešiti čez noč.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:36 15. December 2021.

    Bedarija, jutri pa bodo vsi hoteli bit izjeme, policija, gasilci, sodstvo, ... sicer bodo štrajkali. Se ne bo zgodilo.

  • 14:57 14. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 09:04 14. December 2021.

    zdravnik v UKC bruto plača 3900€, dodatek za pripravljenost na delo od doma 3000€ bruto.. NEHAJO NAJ S TEM SVOJIM …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.