Slovenija
1306 ogledov

Mladi zdravniki: Stanje je nevzdržno

Čakalnica zdravnik ambulanta bolnišnica pacienti klinika Andrej Leban
Mladi zdravniki opozarjajo na nevzdržnost trenutnega sistema plač in razmer v zdravstvu.

Mladi zdravniki so ponovno opozorili tako na porušena plačna razmerja po dvigu plač zaposlenim v zdravstveni negi kot na zahtevne delovne pogoje, zaradi katerih številni razmišljajo o odhodu. Pozivajo k takojšnjemu ukrepanju, med drugim podpirajo predlog o izstopu zdravništva iz enotnega sistema plač v javnem sektorju.

Kot so v vrstah skupine Mladih zdravnikov Slovenije izpostavili na ponedeljkovem spletnem srečanju z novinarji, so se v začetku leta začeli pogovori za izstop zdravstva iz enotnega plačnega sistema. Pri tem so po navedbah mladih zdravnikov vztrajali samo zdravniki, ne pa tudi drugi poklicni profili v zdravstvu.

Poudarili so, da bi bil izstop zdravnikov iz enotnega sistema plač le začetek, akutno reševanje nezadovoljstva. Številnih težav v slovenskem zdravstvu, ki se kopičijo dlje časa, se namreč ne da rešiti čez noč.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • mph2 13:36 15.december 2021.

    Bedarija, jutri pa bodo vsi hoteli bit izjeme, policija, gasilci, sodstvo, ... sicer bodo štrajkali. Se ne bo zgodilo.

  • Dexter_Bixler 14:57 14.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 09:04 14.december 2021.

    zdravnik v UKC bruto plača 3900€, dodatek za pripravljenost na delo od doma 3000€ bruto.. NEHAJO NAJ S TEM SVOJIM SRANJEM.. zdej bi že vsak vajenec z belo haljo hotu imet RR za prvo plačo.. ko bodo nehal s takimi ...prikaži večmi šlamastikami kot je en teden pacanja pacienta z vnetim slepičem, do tega da jim pacineti umrirajo na operacijski mizi zaradi smejalnega plina potem bomo razmislili ali so vredni kaj več. za ta čas pa nej gredo k Kuštrinu, pa naj jim mal posod svoga mercedesa.