Mladoletnik 7-krat zabodel vrstnika in zbežal, na policijo prišel s starši

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Mariboru je v petek zvečer mladoletnik z neznanim ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, ki se v bolnišnici še vedno bori za življenje. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je pobegnil s kraja dogodka in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na policiji. Policisti, ki motiv za dejanje še ugotavljajo, so ga pridržali.
Oglej si celoten članek

Do napada je prišlo v petek približno ob 22.30 v mestni četrti Magdalena. Kot so ugotovili policisti, je mladoletnik z območja Maribora z neznanim ostrim predmetom huje poškodoval vrstnika prav tako z območja Maribora.

Storilec je po poročanju Večera mladeniča zabodel sedem krat, poškodoval mu je notranje organe, zabodel pa ga je tudi v hrbet in obraz.

V današnji izjavi za medije v Mariboru še niso mogli natančneje povedati, kakšen oster predmet je napadalec uporabil, je dejala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

Policisti so napadalcu odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Intenzivna preiskava kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, se nadaljuje.

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati, je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi. Če bo znanega kaj več, bodo javnost obvestili, vendar pa je po njenih besedah veliko odvisno tudi od same preiskave.

 

* Fotografija je simbolična.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:23 3. Oktober 2022.

    Posekat roke.

  • 00:19 2. Oktober 2022.

    Pospravit preden zraste v serijskega morilca.

  • 20:04 1. Oktober 2022.

    Moral bi dobiti najmanj 10 let, a bo max 2-3 leta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.