Slovenija
29112 ogledov

Mladoletnik 7-krat zabodel vrstnika in zbežal, na policijo prišel s starši

Nož Profimedia
V Mariboru je v petek zvečer mladoletnik z neznanim ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, ki se v bolnišnici še vedno bori za življenje. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je pobegnil s kraja dogodka in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na policiji. Policisti, ki motiv za dejanje še ugotavljajo, so ga pridržali.

Do napada je prišlo v petek približno ob 22.30 v mestni četrti Magdalena. Kot so ugotovili policisti, je mladoletnik z območja Maribora z neznanim ostrim predmetom huje poškodoval vrstnika prav tako z območja Maribora.

Storilec je po poročanju Večera mladeniča zabodel sedem krat, poškodoval mu je notranje organe, zabodel pa ga je tudi v hrbet in obraz.

V današnji izjavi za medije v Mariboru še niso mogli natančneje povedati, kakšen oster predmet je napadalec uporabil, je dejala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

Policisti so napadalcu odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Intenzivna preiskava kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, se nadaljuje.

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati, je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi. Če bo znanega kaj več, bodo javnost obvestili, vendar pa je po njenih besedah veliko odvisno tudi od same preiskave.

 

* Fotografija je simbolična.

Komentarjev 10
  • Pišmevuh 13:23 03.oktober 2022.

    Posekat roke.

  • Avatar Zala
    Zala 00:19 02.oktober 2022.

    Pospravit preden zraste v serijskega morilca.

  • kmetek 20:04 01.oktober 2022.

    Moral bi dobiti najmanj 10 let, a bo max 2-3 leta.