"MNZ in GPU kršila zakon"

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Komisija za državno ureditev, komisija za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter interesne skupine lokalnih interesov predlagajo, naj se postopek reorganizacije policijskih uprav ustavi.
Oglej si celoten članek

Komisiji in interesna skupina menita, da gre za "ukinitev Policijske uprave Slovenj Gradec in njeno priključitev v Policijsko upravo Celje, ukinitev Policijske uprave Postojna in njeno delno priključitev v Policijsko upravo Ljubljana in delno priključitev v Policijsko upravo Koper ter ukinitev Policijske uprave Krško in njeno priključitev v Policijsko upravo Novo mesto." Ocenjujejo, da projekt nima podpore občin, ki se jih tiče, in obeh reprezentativnih policijskih sindikatov.

Kršili zakonodajo
Policijski sindikati so bili o ukinjanju policijskih uprav obveščeni šele iz medijev, s čimer je bil kršen zakon o javnih uslužbencih in pogodba o pogojih dela sindikata ministrstva za notranje zadeve (MNZ).

 

Ministrstvo za notranje zadeve in Generalna policijska uprava sta prestopila meje strokovnega odločanja in posegla v sfero političnega.
sklep, ki sta ga sprejeli komisiji in interesna skupina

Ker predlagane spremembe prejudicirajo prihodnjo pokrajinsko ureditev v Sloveniji, sta komisiji in interesna skupina pozvali MNZ in Generalno policijsko upravo (GPU), da postopek ukinjanja policijskih uprav ustavita oziroma nadaljujeta usklajeno s projektom regionalizacije oziroma izgradnje pokrajin v Sloveniji. O tem pa se morata uskladiti z reprezentativnimi sindikati in lokalnimi skupnostmi.

 

Do sprejetja pokrajinske zakonodaje predlagajo, da se v Sloveniji ohrani sedanje število policijskih uprav, ki pa jih je treba reorganizirati tako, da bo povečana učinkovitost policije.

Državnemu svetu bodo predlagali, da se seznani z namenom reorganizacije policije na regionalni ravni in opredeli do sprejetih sklepov komisij in interesne skupine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.