Mobitel bo ukinil nočno tarifo

Foto: Shutterstock tzlepotazdravje 10.05.12. telefon, mobitel, foto: shutterstock
Pri velikih treh SMS v tujino ni več zastonj. Nov obračunski interval za več prihodkov.
Oglej si celoten članek

Tudi Mobitel bo, tako kot sta že Tušmobil in Simobil, uvedel obračunski interval 60/60, kar pomeni, da se vsaka začeta minuta obračuna kot v celoti porabljena. Po neuradnih ocenah operater s takim intervalom (za razliko intervala 60/1, ki je v veljavi zdaj in pri katerem se prva minuta obračuna v celoti, potem pa po sekundah) zaračuna od deset do 15 odstotkov količin več.

Sprememba bo veljala od 1. oktobra in le za naročnike, za predplačnike in naročnike paketov Džabest ostane nespremenjen. Prav tako 1. oktobra bo Telekom ukinil nočno tarifo, ki je v paketih Penzion plus, Družinski bonus, SOS, Gluhi ter Itak in Itak plus omogočala cenejše pogovore znotraj omrežja med polnočjo in 5. uro.

Kdor se s spremembo ne strinja, lahko do 1. oktobra odstopi od pogodbe, a če je kupil subvencionirano opremo, bo moral plačati. Če bo opremo vrnil, bo moral plačati uporabnino, kdor jo bo obdržal, pa preostalo vrednost, opozarjajo v Zvezi potrošnikov Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:31 4. September 2013.

    Telih podražitev smo bili vajeni s strani Simobila, ki je non stop spreminjal in dvigoval cene svojim uporabnikom, izgleda da …

  • 08:18 4. September 2013.

    nekomu tu ne gre matematika. Izračun pokaže, da lahko za ljudi, ki uporabljajo mobilni telefon za kratke komunikacije, pogovori do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.