Slovenija
21 ogledov

Mobitel bo ukinil nočno tarifo

tzlepotazdravje 10.05.12. telefon, mobitel, foto: shutterstock Shutterstock
Pri velikih treh SMS v tujino ni več zastonj. Nov obračunski interval za več prihodkov.

Tudi Mobitel bo, tako kot sta že Tušmobil in Simobil, uvedel obračunski interval 60/60, kar pomeni, da se vsaka začeta minuta obračuna kot v celoti porabljena. Po neuradnih ocenah operater s takim intervalom (za razliko intervala 60/1, ki je v veljavi zdaj in pri katerem se prva minuta obračuna v celoti, potem pa po sekundah) zaračuna od deset do 15 odstotkov količin več.

Sprememba bo veljala od 1. oktobra in le za naročnike, za predplačnike in naročnike paketov Džabest ostane nespremenjen. Prav tako 1. oktobra bo Telekom ukinil nočno tarifo, ki je v paketih Penzion plus, Družinski bonus, SOS, Gluhi ter Itak in Itak plus omogočala cenejše pogovore znotraj omrežja med polnočjo in 5. uro.

Kdor se s spremembo ne strinja, lahko do 1. oktobra odstopi od pogodbe, a če je kupil subvencionirano opremo, bo moral plačati. Če bo opremo vrnil, bo moral plačati uporabnino, kdor jo bo obdržal, pa preostalo vrednost, opozarjajo v Zvezi potrošnikov Slovenije.

Komentarjev 2
  • dino.sepe 10:31 04.september 2013.

    Telih podražitev smo bili vajeni s strani Simobila, ki je non stop spreminjal in dvigoval cene svojim uporabnikom, izgleda da bo sedaj praksa ratala tudi pri Telekomu. Pri vsem denarju, ki ga imajo in dobičku ki ga ustvarijo se mi ...prikaži več zdi tale spremeba nepotrebna. Pa še to da so se spravili na najšibkejši razred prebivalstva. Vse državne firme ne znajo drugega kot držiti in nategovati ljudi. Še dobro da imamo pri nas tudi privatne firme, ki jim ni vseeno za naročnike in uporabnike :)

  • sreca 08:18 04.september 2013.

    nekomu tu ne gre matematika. Izračun pokaže, da lahko za ljudi, ki uporabljajo mobilni telefon za kratke komunikacije, pogovori do dveh minut skoraj podvoji račun, najmanj pa podraži za 30 do 45%. Vsi operaterji so se zaklali s ponudbami po ...prikaži več 2000 in več enot po 20 EUR, sedaj pa poizkušajo znižati kvoto za uporabnika. Prej si začel pogovor in si govoril minuto in 10 sekund in si porabil 1 enoto in še malo, sedaj pa boš porabil dve enoti.