Moč pogledov Groharjevih portretov

Foto: Žurnal24 “Razstava je vrhunec dogajanja v Groharjevem letu,” je povedala Jana Mlakar, dir
Škofja Loka. Na loškem gradu največja razstava Groharjevih portretov.
Oglej si celoten članek

V Galeriji na loškem gradu so sinoči odprli razstavo portretnega slikarstva Ivana Groharja z naslovom Moč pogledov, ki bo na ogled do 2. oktobra. Razstava spada v sklop prireditev ob 100. obletnici smrti impresionista – letošnje leto je Občina Železniki razglasila za Groharjevo leto – in gre za največji razstavljeni Groharjev portretni opus.

Na ogled je 32 portretov, del teh jih je iz zasebnih zbirk.

Groharjevo krajinsko slikarstvo je pri nas dobro poznano, njegov portretni opus pa je javnosti manj znan,” je povedala Jana Mlakar, direktorica Loškega muzeja. Pri pripravi razstave in kataloga sta sodelovala tudi kustosinja Barbara Sterle Vurnik in umetnostni zgodovinar Andrej Smrekar, ki je poudaril, da je tudi iz Groharjevih portretov vidna njegova povezanost z rodno Sorico.

Osrednja Groharjeva proslava bo 11. junija v Sorici, spomenika, ki ga želijo Groharju postaviti v Železnikih, pa še ne bo, kajti v občinskem proračunu ni dovolj denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.