Morali so ga usmrtiti

Foto: Žurnal24 Osumljence kaznivih dejanj ustavljajo psi z nagobčnikom, lahko pa tudi brez njeg
Policijski pes. Med lovom na nepovabljena obiskovalca se je težje poškodoval.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski policisti so 22. aprila ostali brez dobri dve leti in pol starega belgijskega ovčarja. "V večernih urah je bil pri opravljanju nalog policistov poškodovan službeni pes policije. Po pregledu pri veterinarju je bilo ugotovljeno, da so poškodbe prehude, zato je bil pes evtanaziran. Policija okoliščine dogodka še preverja," pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi.

Psi za iskanje

Službeno. Trenutno so v slovenski policiji 103 vodniki službenih psov; največ je nemških in belgijskih ovčarjev, nekaj je tudi rotvajlerjev. Poginuli pes je imel vodnika na ljubljanski postaji.

Sledil nepovabljenima
Iz policijskih vrst pa je slišati, da naj bi bil za psa usoden lov na moška, ki naj bi se takrat nezakonito gibala na ograjenem gradbišču v Ljubljani.

"Policija je dobila prijavo, da sta neznanca preplezala zaščitno ograjo in se zatekla v še nedograjeni objekt, kjer naj bi se skrila. Ker so policisti sumili, da gre za pobeg po kaznivem dejanju, so tja privedli psa, da bi ju izsledil. Med iskanjem pa si je ob padcu tako poškodoval tački, da ne bi več mogel hoditi."  Menda naj bi ga iz tretjega nadstropja zgradbe celo vrgli osebi, ki jima je sledil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.