Slovenija
16 ogledov

Morali so ga usmrtiti

Osumljence kaznivih dejanj ustavljajo psi z nagobčnikom, lahko pa tudi brez njeg Žurnal24 main
Policijski pes. Med lovom na nepovabljena obiskovalca se je težje poškodoval.

Ljubljanski policisti so 22. aprila ostali brez dobri dve leti in pol starega belgijskega ovčarja. "V večernih urah je bil pri opravljanju nalog policistov poškodovan službeni pes policije. Po pregledu pri veterinarju je bilo ugotovljeno, da so poškodbe prehude, zato je bil pes evtanaziran. Policija okoliščine dogodka še preverja," pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi.

Psi za iskanje

Službeno. Trenutno so v slovenski policiji 103 vodniki službenih psov; največ je nemških in belgijskih ovčarjev, nekaj je tudi rotvajlerjev. Poginuli pes je imel vodnika na ljubljanski postaji.

Sledil nepovabljenima
Iz policijskih vrst pa je slišati, da naj bi bil za psa usoden lov na moška, ki naj bi se takrat nezakonito gibala na ograjenem gradbišču v Ljubljani.

"Policija je dobila prijavo, da sta neznanca preplezala zaščitno ograjo in se zatekla v še nedograjeni objekt, kjer naj bi se skrila. Ker so policisti sumili, da gre za pobeg po kaznivem dejanju, so tja privedli psa, da bi ju izsledil. Med iskanjem pa si je ob padcu tako poškodoval tački, da ne bi več mogel hoditi."  Menda naj bi ga iz tretjega nadstropja zgradbe celo vrgli osebi, ki jima je sledil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.