Morda le devet ministrstev

Foto: Žurnal24 Na ministrstvu za javno upravo kuhajo veliko reorganizacijo ministrstev. (Foto:
Irma Pavlinič Krebs že ima načrt za krčenje števila ministrstev.
Oglej si celoten članek

Kljub vladni krizi po naših neuradnih informacijah ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs namerava po 15. juniju na vladni dnevni red predložiti izhodišča za racionalizacijo državnega sektorja in javne uprave. Zakon o vladi bi tako lahko temeljito reorganiziral vlado in zmanjšal število resorjev. Spremembe bi sicer luč dneva lahko ugledale šele prihodnje leto in verjetno veljale po volitvah, saj snovalci domnevajo, da si zmagovalci ne bodo drznili povečevati števila ministrstev.

Po najbolj okrnjeni različici bi tako združili naslednje resorje: šolstvo z visokim šolstvom, gospodarstvo s kmetijstvom (pa tudi razvojem), obrambo z notranjimi zadevami, pravosodje z javno in lokalno upravo, zdravje s socialnimi zadevami in delom, zunanje zadeve z evropskimi zadevami in Slovenci po svetu ter promet z okoljem. Ohranili bi ministrstvi za kulturo in finance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.