Slovenija
21 ogledov

Morda le devet ministrstev

Na ministrstvu za javno upravo kuhajo veliko reorganizacijo ministrstev. (Foto: Žurnal24 main
Irma Pavlinič Krebs že ima načrt za krčenje števila ministrstev.

Kljub vladni krizi po naših neuradnih informacijah ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs namerava po 15. juniju na vladni dnevni red predložiti izhodišča za racionalizacijo državnega sektorja in javne uprave. Zakon o vladi bi tako lahko temeljito reorganiziral vlado in zmanjšal število resorjev. Spremembe bi sicer luč dneva lahko ugledale šele prihodnje leto in verjetno veljale po volitvah, saj snovalci domnevajo, da si zmagovalci ne bodo drznili povečevati števila ministrstev.

Po najbolj okrnjeni različici bi tako združili naslednje resorje: šolstvo z visokim šolstvom, gospodarstvo s kmetijstvom (pa tudi razvojem), obrambo z notranjimi zadevami, pravosodje z javno in lokalno upravo, zdravje s socialnimi zadevami in delom, zunanje zadeve z evropskimi zadevami in Slovenci po svetu ter promet z okoljem. Ohranili bi ministrstvi za kulturo in finance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.