Morje bo poplavljalo do srede

Foto: Žurnal24 Poplavljalo bo nižje ležeče dele obale. (Foto: Žurnal24)
Plimovanje morja bo tudi danes in v sredo povišano. Poplavi lahko nižje ležeče dele obale.
Oglej si celoten članek

Z Agencije RS za okolje so sporočili, da bo plimovanje še dva dni povišano, vzrok pa je med drugim nizek zračni pritisk. Morje je zaradi povišanega plimovanja na mareografski postaji v Kopru v ponedeljek zvečer doseglo več kot 300 centimetrov. Poplavilo je Ukmarjev trg, v Piranu pa je zalilo del ceste na Kidričevem nabrežju.

Reka Dravinja je v ponedeljek v naselju Koritno pri Majšperku poplavila javno pot od Lešja do Dežnega. Pristojne službe so na cesti uredile zaporo z ustrezno prometno signalizacijo. Ljubljanica na Ljubljanskem barju še poplavlja v manjšem obsegu. Njena vodnatost pa se počasi zmanjšuje.

Sprožili so se plazovi
V ponedeljek se je zaradi deževja sprožilo nekaj plazov. Zemeljski plaz, ki se je v ponedeljek zvečer sprožil v Selu na območju Velenja, ogroža podporni zid in napeljavo za toplovodno ogrevanje.

Na Gorenjskem so s ceste proti Šenturški Gori delavci cestnega podjetja odstranili približno 80 kubičnih metrov zemljine, v naselju Gorice v občini Kranj je zemljina zdrsnila v bližnji potok, pri Škofji Loki pa je na cesto iz Hrastnice do Svetega Andreja voda nanesla večjo količino zemljine in drevja v dolžini 100 metrov, tako da je bila cesta nekaj časa neprevozna.

V petek sneg po nižinah
V prihodnjih dneh pa nas čaka nekoliko bolj suho vreme, le ponekod bo občasno rahlo deževalo ali rahlo snežilo. V četrtek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. Popoldne se bo oblačnost povečala.

V petek bo oblačno, padavine se bodo od zahoda in juga razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nižin, sneženje pa bi lahko zajelo večji del Slovenije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.