Slovenija
22 ogledov

Morje bo poplavljalo do srede

Poplavljalo bo nižje ležeče dele obale. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Plimovanje morja bo tudi danes in v sredo povišano. Poplavi lahko nižje ležeče dele obale.

Z Agencije RS za okolje so sporočili, da bo plimovanje še dva dni povišano, vzrok pa je med drugim nizek zračni pritisk. Morje je zaradi povišanega plimovanja na mareografski postaji v Kopru v ponedeljek zvečer doseglo več kot 300 centimetrov. Poplavilo je Ukmarjev trg, v Piranu pa je zalilo del ceste na Kidričevem nabrežju.

Reka Dravinja je v ponedeljek v naselju Koritno pri Majšperku poplavila javno pot od Lešja do Dežnega. Pristojne službe so na cesti uredile zaporo z ustrezno prometno signalizacijo. Ljubljanica na Ljubljanskem barju še poplavlja v manjšem obsegu. Njena vodnatost pa se počasi zmanjšuje.

Sprožili so se plazovi
V ponedeljek se je zaradi deževja sprožilo nekaj plazov. Zemeljski plaz, ki se je v ponedeljek zvečer sprožil v Selu na območju Velenja, ogroža podporni zid in napeljavo za toplovodno ogrevanje.

Na Gorenjskem so s ceste proti Šenturški Gori delavci cestnega podjetja odstranili približno 80 kubičnih metrov zemljine, v naselju Gorice v občini Kranj je zemljina zdrsnila v bližnji potok, pri Škofji Loki pa je na cesto iz Hrastnice do Svetega Andreja voda nanesla večjo količino zemljine in drevja v dolžini 100 metrov, tako da je bila cesta nekaj časa neprevozna.

V petek sneg po nižinah
V prihodnjih dneh pa nas čaka nekoliko bolj suho vreme, le ponekod bo občasno rahlo deževalo ali rahlo snežilo. V četrtek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. Popoldne se bo oblačnost povečala.

V petek bo oblačno, padavine se bodo od zahoda in juga razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nižin, sneženje pa bi lahko zajelo večji del Slovenije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.