Morje ima 12 stopinj Celzija

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Lani 1. januarja v morje skočilo 380 kopalcev, letos jih bo, kot kaže, še več.
Oglej si celoten članek

1. januarja bo v Portorožu potekal trdicionalni Novoletni skok v morje,ki je letos najtoplejše v zadnjih letih in ima med 12 in 13 stopinj Celzija. Plavalci bodo v morje skočili ob 14 uri. 

Lani je ob novem letu v morje v Portorožu skočilo 380 plavalcev, letos jih pričakujejo še več.  Prijave za dogodek  potekajo na uradni spletni strani http://www.novoletniskokvmorje.eu/. Predprijavljenih je že več kot 150 udeležencev. Mnogi se dogodka udeležujejo vsako leto znova, spet drugi bodo pogum za skok v ledeno vodo tokrat zbrali prvič.

 Številni se strinjajo, da ima kopanje v ledeno mrzli morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. Če se boste tudi sami odločili za skok v morje, bo to zagotovo nepozabna izkušnja, ne glede na to, ali se boste po silvestrski noči v morju ohladili z željo po adrenalinu in zabavi ali z vero v zdravilne učinke.

Vsi udeleženci s skokom v vodo postanejo tudi Ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavežejo, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter nenehno promocijo slovenskega morja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.