Slovenija
9 ogledov

Morje ima 12 stopinj Celzija

Skok v morje Suzana Kos
Lani 1. januarja v morje skočilo 380 kopalcev, letos jih bo, kot kaže, še več.

1. januarja bo v Portorožu potekal trdicionalni Novoletni skok v morje,ki je letos najtoplejše v zadnjih letih in ima med 12 in 13 stopinj Celzija. Plavalci bodo v morje skočili ob 14 uri. 

Lani je ob novem letu v morje v Portorožu skočilo 380 plavalcev, letos jih pričakujejo še več.  Prijave za dogodek  potekajo na uradni spletni strani http://www.novoletniskokvmorje.eu/. Predprijavljenih je že več kot 150 udeležencev. Mnogi se dogodka udeležujejo vsako leto znova, spet drugi bodo pogum za skok v ledeno vodo tokrat zbrali prvič.

 Številni se strinjajo, da ima kopanje v ledeno mrzli morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. Če se boste tudi sami odločili za skok v morje, bo to zagotovo nepozabna izkušnja, ne glede na to, ali se boste po silvestrski noči v morju ohladili z željo po adrenalinu in zabavi ali z vero v zdravilne učinke.

Vsi udeleženci s skokom v vodo postanejo tudi Ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavežejo, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter nenehno promocijo slovenskega morja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.