Moška ovadena spravljanja v suženjstvo

Foto: Žurnal24 Osumljenca, ki sta Jožeta Klobučarja osem let zadrževala v romskem naselju Žabja
Kriminalisti policijske uprave so v začetku marca letos na okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj na škodo ene osebe kazensko ovadili dve osebi.
Oglej si celoten članek

Osumljenca, doma iz okolice Novega mesta, stara 43 in 23 let, sta utemeljeno osumljena kaznivih dejanj povzročitve hude telesne poškodbe, nasilništva in spravljanja v suženjsko razmerje. Takoj po oškodovančevi prijavi je policija skupaj s pristojnimi institucijami poskrbela, da je bil 48-letni oškodovanec, ki je od leta 2006 živel pri obeh osumljencih, umaknjen na varno iz okolja, v katerem je do tedaj živel, so sporočili z generalne policijske uprave.

Pregon za posamezna kazniva dejanja se lahko začne izključno na predlog oškodovanca, zato ne držijo navedbe v nekaterih medijih, da je policija v preteklosti odstopila od pregona kaznivih dejanj zoper omenjenega oškodovanca, ker pregona brez oškodovančevega predloga ni mogla niti začeti oziroma ker za to ni imela zakonske podlage, so še pojasnili na policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.