Moški in ženska z ukradeno opremo z UKC-ja zaslužila ogromno

Foto: Epa Respiratorne maske N95
Foto: Epa Respiratorne maske N95
Kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme iz UKC Ljubljana sta osumljena 31-letni moški in 28-letna ženska iz Ljubljane.
Oglej si celoten članek

Po do sedaj zbranih obvestilih sta oba osumljenca odtujeno zaščitno opremo ponujala v prodajo preko različnih spletnih strani, s čimer naj bi zaslužila 40.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljanski policisti so od pristojnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo, ki je bila danes opravljena na naslovu bivanja osumljencev. V hišni preiskavi so zasegli več predmetov, in sicer manjšo količino zaščitnih mask in razkužil, ter 40.000 evrov gotovine, za katere sumijo, da izhajajo iz kaznivega dejanja.

Sankcije še niso znane

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, nato pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Pridržanje so jima medtem danes odpravili, so še dodali.

Generalni direktor UKC Janez Poklukar je v današnji izjavi za novinarje dejal, da je zgodba, ki so ji skupaj prišli do dna, vredna obsodbe. Dodal je, da bo UKC "naredil vse, da zavaruje svoje zaposlene, svoj ugled in bolnike".

Sam sicer ni želel komentirati, ali so med osumljenimi tudi zaposleni v bolnišnici. Prav tako bo po njegovih besedah od ugotovitev preiskave odvisno, kakšne bodo sankcije za morebitne vpletene.

Slovenija Uslužbenci UKC Ljubljana iz skladišča kradli maske, pridržani dve osebi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 15:16 23. April 2020.

    To je pravna država

  • ode
    07:41 23. April 2020.

    En klic Zamljarića na pravo mesto je bil dovolj, da sta se takoj znašla na prostosti.

  • ode
    07:13 23. April 2020.

    Koliko mask in razkužil so pokradli v drugih bolnicah, raznih klinikah, zdravstvenih domovih, domovih starejših občanov itd, ne bomo nikoli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.