Slovenija
5412 ogledov

Uslužbenci UKC Ljubljana iz skladišča kradli maske, pridržani dve osebi

Respiratorne maske N95 Epa Respiratorne maske N95
Ljubljanski kriminalisti po informacijah 24 ur v hišnih preiskavah iščejo tatove mask iz UKC Ljubljana.

Kot pišejo novinarji 24 ur, naj bi kriminalisti že dlje časa preverjali, kdo je vpleten v izginotje zaščitne opreme iz zalog ljubljanskega kliničnega centra.

Vodstvo naj bi že dlje časa opažalo, da zaloga mask kopni hitreje, kot ob običajni rabi v pandemiji, zato so začeli sumiti jih nekdo krade. Sprožili so notranjo preiskavo, danes je preiskavo začela policija.

Po poročanju 24 ur naj bi bili v kraje zaščitnega materiala osumljeni tudi nekateri zaposleni v UKC Ljubljana, ki naj bi jih na različnih spletnih straneh prodajali naprej kupcem.

"Kriminalisti so v zadnjih dneh v sodelovanju s službo za korporativno varnost UKC Ljubljana del aktivnosti že opravili v UKC Ljubljana. V UKC Ljubljana se zahvaljujemo policiji za odlično sodelovanje," so ob tem dodali v UKC.

"Vodstvo UKC Ljubljana od prvega dne odločno podpira vse preiskovalne aktivnosti in ob obžalovanju, da je bila epidemija izkoriščena za okoriščanje posameznikov, verjame, da tovrstne aktivnosti ne bodo bistveno zaznamovale požrtvovalnega dela kolektiva UKC Ljubljana v času epidemije covida-19," so ob tem še zapisali na spletni strani UKC, v kateri je trenutno hospitaliziranih 34 bolnikov s covidom-19.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so sredi aprila prejeli prijavo UKC Ljubljana zaradi suma kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme. "Na podlagi zbranih obvestil je bila od pristojnega tožilstva pridobljena odredba za hišno preiskavo pri dveh osumljenih osebah, ki sta trenutno v pridržanju. Predkazenski postopek in hišne preiskave trenutno še potekajo, zato vam več informacij ne moremo posredovati," so navedli.

Generalni direktor UKC Janez Poklukar je v današnji izjavi za novinarje dejal, da je zgodba, ki so ji skupaj prišli do dna, vredna obsodbe. Dodal je, da bo UKC "naredil vse, da zavaruje svoje zaposlene, svoj ugled in bolnike".

Sam sicer ni želel komentirati, ali so med osumljenimi tudi zaposleni v bolnišnici. Prav tako bo po njegovih besedah od ugotovitev preiskave odvisno, kakšne bodo sankcije za morebitne vpletene.


 

Komentarjev 4
 • Avatar lolekbolek
  lolekbolek 17:30 22.april 2020.

  A je bil Joc Pečečnik?

 • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 17:29 22.april 2020.

  ne vedo niti kakšne so čakalne vrste, kaj šele za maske, ki so bile vedno zgolj potrošni material.- 10% zdravnikov, sester, osebja.. je držalo gor celo slovenijo in so dejansko bili bitko za življenja , ostali pa po starem... upam, ...prikaži več da te požrtvovalne posamezniki ne bodo izrabili za zameglili celotne slike, kaj se v slo zdravstvu v resnici dogaja.

 • duc1 13:34 22.april 2020.

  Ne,jaz sem bil,ker nisem zaposlen v KC.