Moški v streljanju ubil osem ljudi

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Iz ZDA spet poročajo o streljanju. Moški, ki bi bil zaradi kraje odpuščen, je stopil v družinsko pivovarsko podjetje v mestu Hartford in ustrelil osem ljudi. Na koncu je ustrelil še sebe.
Oglej si celoten članek

34-letni Omar Thorton, ki je delal v skladišču podjetja, se je ubil pred očmi policistov. Ko se se mu namreč ti približevali in ga hoteli aretirati, je pištolo usmeril vase in se ustrelil.

Direktor podjetja je dejal, da so Thortona zalotili pri kraji in ga poslali na zaslišanje pred disciplinsko komisijo in ga odpustili.

"V podjetje smo ga poklicali na razgovor, da bi razčistili problem," je dejal John Hollis iz podjetja Teamsters. "Nato je začel streljati."

Thorton je tako streljal na ljudi v podjetju in pred njim. V času streljanja je bilo v skladišču med 50 in 70 ljudi. Med ranjenimi je tudi podpredsednik podjetja, ki je preživel. Bolnišnica v bližnjem mestu Hartford je sprejela na zdravljenje tri osebe, od katerih je ena v kritičnem stanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.