Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Moški v streljanju ubil osem ljudi

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Iz ZDA spet poročajo o streljanju. Moški, ki bi bil zaradi kraje odpuščen, je stopil v družinsko pivovarsko podjetje v mestu Hartford in ustrelil osem ljudi. Na koncu je ustrelil še sebe.

34-letni Omar Thorton, ki je delal v skladišču podjetja, se je ubil pred očmi policistov. Ko se se mu namreč ti približevali in ga hoteli aretirati, je pištolo usmeril vase in se ustrelil.

Direktor podjetja je dejal, da so Thortona zalotili pri kraji in ga poslali na zaslišanje pred disciplinsko komisijo in ga odpustili.

"V podjetje smo ga poklicali na razgovor, da bi razčistili problem," je dejal John Hollis iz podjetja Teamsters. "Nato je začel streljati."

Thorton je tako streljal na ljudi v podjetju in pred njim. V času streljanja je bilo v skladišču med 50 in 70 ljudi. Med ranjenimi je tudi podpredsednik podjetja, ki je preživel. Bolnišnica v bližnjem mestu Hartford je sprejela na zdravljenje tri osebe, od katerih je ena v kritičnem stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.