Mramor bi jim dvignil plačo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Minister Mramor je za sekretarja, ki sta pripravljala finančne ukrepe, predlagal 300 evrov višjo plačo. Vlada je predlog zavrnila.
Oglej si celoten članek

Minister za finance Dušan Mramor je predlagal, da bi njegova državna sekretarja iz 59. plačnega razreda uvrstili dva plačna razreda višje, v 61. plačni razred, poroča MMC RTVSLO.

To pomeni dobrih tristo evrov bruto višje prihodke mesečno in le en plačni razred manj od ministrov. Predlog, ki so ga uvrstili na dnevni red ene izmed prvih sej vlad, so nato drugi ministri zavrnili.

Preobremenjena zaradi priprave ukrepov

V kabinetu finančnega ministra so zavrnili našo prošnjo, naj nam posredujejo predlog sklepa o povišici, ki so ga posredovali vladi, saj "prošnja presega upravičenost po zakonu o medijih". Kot so potrdili v kabinetu predsednika vlade, je finančni minister predlagal dvig plač za svoje državne sekretarje tik po izvolitvi. Takrat je imel dva državna sekretarja, kot vzrok za povišico je navedel njuno veliko obremenjenost, predvsem pri pripravi varčevalnega proračuna, ki ga je pripravljalo ministrstvo. "Predlog ni bil umaknjen in ne preglasovan. Ministri ga preprosto niso sprejeli," pojasnjujejo v kabinetu predsednika vlade.

Imel bi lahko štiri sekretarje

"Minister Mramor je predlagal, da se državnemu sekretarju na ministrstvu za finance ohrani enak status, kot je veljal do zdaj za funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu. Na podlagi diskusije na vladi in sprejete odločitve, da ima lahko minister za finance zaradi širokega delovnega področja ministrstva za finance in pomembnosti tega resorja možnost imenovanja do štirih državnih sekretarjev, je minister predlagal, da se vsi državni sekretarji uvrstijo v isti, 59. plačni razred, kar je bilo na vladi tudi sprejeto," so za RTVSLO odgovorili na ministrstvu za finance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 11:50 24. Oktober 2014.

    Ja, ja...pa kaj še !!! Mramor ??? Pa sebi odtrgaj 300€ pa mu jih daj, če to želiš ! Kaj …

  • 11:04 24. Oktober 2014.

    Nam navadnim smrtnikom je to jasno, egoistični golazni na vladi in v parlamentu jim pa ni in jim ne bo, …

  • 10:38 24. Oktober 2014.

    Dragi Mramor in ostala elita. Razmislite, kako boste povečali prihodke in dvignili gospodarsko rast ne pa kako boste še bolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.