Slovenija
2 ogledov

Mramor bi jim dvignil plačo

Dušan Mramor Anže Petkovšek
Minister Mramor je za sekretarja, ki sta pripravljala finančne ukrepe, predlagal 300 evrov višjo plačo. Vlada je predlog zavrnila.

Minister za finance Dušan Mramor je predlagal, da bi njegova državna sekretarja iz 59. plačnega razreda uvrstili dva plačna razreda višje, v 61. plačni razred, poroča MMC RTVSLO.

To pomeni dobrih tristo evrov bruto višje prihodke mesečno in le en plačni razred manj od ministrov. Predlog, ki so ga uvrstili na dnevni red ene izmed prvih sej vlad, so nato drugi ministri zavrnili.

Preobremenjena zaradi priprave ukrepov

V kabinetu finančnega ministra so zavrnili našo prošnjo, naj nam posredujejo predlog sklepa o povišici, ki so ga posredovali vladi, saj "prošnja presega upravičenost po zakonu o medijih". Kot so potrdili v kabinetu predsednika vlade, je finančni minister predlagal dvig plač za svoje državne sekretarje tik po izvolitvi. Takrat je imel dva državna sekretarja, kot vzrok za povišico je navedel njuno veliko obremenjenost, predvsem pri pripravi varčevalnega proračuna, ki ga je pripravljalo ministrstvo. "Predlog ni bil umaknjen in ne preglasovan. Ministri ga preprosto niso sprejeli," pojasnjujejo v kabinetu predsednika vlade.

Imel bi lahko štiri sekretarje

"Minister Mramor je predlagal, da se državnemu sekretarju na ministrstvu za finance ohrani enak status, kot je veljal do zdaj za funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu. Na podlagi diskusije na vladi in sprejete odločitve, da ima lahko minister za finance zaradi širokega delovnega področja ministrstva za finance in pomembnosti tega resorja možnost imenovanja do štirih državnih sekretarjev, je minister predlagal, da se vsi državni sekretarji uvrstijo v isti, 59. plačni razred, kar je bilo na vladi tudi sprejeto," so za RTVSLO odgovorili na ministrstvu za finance.

Komentarjev 16
  • Mrcina 11:50 24.oktober 2014.

    Ja, ja...pa kaj še !!! Mramor ??? Pa sebi odtrgaj 300€ pa mu jih daj, če to želiš ! Kaj so se vsi v glavo vdarli ti na vladi ????

  • maresem 11:04 24.oktober 2014.

    Nam navadnim smrtnikom je to jasno, egoistični golazni na vladi in v parlamentu jim pa ni in jim ne bo, dokler ne bodo občutili kako pekočo bolečino in se potem čudili zakaj granitne kocke v glavo... Sicer je pa tudi ...prikaži več granitna kocka preblaga za tako zabite glave, kot so njihove.

  • Mahi 10:38 24.oktober 2014.

    Dragi Mramor in ostala elita. Razmislite, kako boste povečali prihodke in dvignili gospodarsko rast ne pa kako boste še bolj varčevali. Z varčevanjem ni gospodarske rasti. Že tako si ljudje nič ne privoščijo in še manj si bodo. Za koga ...prikaži več bodo v Gorenju delali pralne stroje, če jih ne bo nihče kupil? Za koga bodo v Novem Mestu delali avtomobile, če jih ne bo nihče kupil? Zakaj imamo ogromno hotelov, gostiln, apartmajev če tega nihče ne koristi. Dvignit gospodarstvo in plače, da bodo ljudje trošili ne pa še bolj omejevati.