Muzej iluzij tudi v Ljubljani

Foto: Muzej iluzij
Foto: Muzej iluzij
Ena izmed najbolj obiskaih turističnih atrakcij v Zagrebu in Zadru poslej tudi v Ljubljani. Na Kongresnem trgu 13 je vrata odprl Muzej iluzij.
Oglej si celoten članek

Hologrami, horor-grami, slike, ki se spreminjajo in izginjajo; sprehod skozi muzej obiskovalce popelje v svet iluzij. Večanje in manjšanje osebe bodo lahko doživeli s hojo po Ames sobi, iskreno ogledalo jim bo pokazalo, kako so videti v resnici. S foto iluzijami se bodo prepustili doživetju lebdenja, transparentnosti, pomanjševanja ali povečevanja v slogu Alice v čudežni deželi. Optične iluzije bodo zmedle njihove možgane, medtem ko bodo v živo spremljali izvajanje trikov. In še vortex predor. Ta jih bo popolnoma obnorel in jih pripeljal do tega, da se bodo še kako borili za napredovanje skozi rotirajoč cilinder v želji, da naredijo naslednji korak.

Dejan Grbič, ustvarjalec Muzeja iluzij: "Kot starš treh otrok sem v zadnjih desetih letih obiskal veliko muzejev in prostorov za edukacijo in zabavo. Najzanimivejši med njimi so bili tisti, ki so ponujali drugačne koncepte. Takoj ob obisku Muzeja iluzij v Zagrebu se je pri meni prebudila želja narediti podobno zadevo v Sloveniji. Verjamem, da v Ljubljano prinašamo svež koncept, saj je v Muzeju iluzij dovoljen smeh, igra, slikanje in interakcija z eksponati, vse kar je v običajnih muzejih omejeno ali celo prepovedano.

Bogastvo razstavnih predmetov, atraktivne prevare in sobe Muzeja iluzij bodo obiskovalce naučile tudi nekaj o vidu, percepciji, delovanju možganov in znanosti, ki se skriva za svetom iluzij, da bi dojeli, zakaj oči vidijo stvari, ki jih razum ne dojame.

Muzej iluzij v Ljubljani, so prepričani njegovi ustvarjalci, bo gotovo postal ena najbolj atraktivnih mestnih točk tako za domače kot tuje goste. Na ogled je vsak dan od 9. do 22. ure.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:38 5. September 2016.

    Super ideja: otroku zagroziš z obiskom takega muzeja, če ne bo priden v šoli :) :) :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.