Slovenija
143 ogledov

Muzej iluzij tudi v Ljubljani

Muzej iluzij Muzej iluzij
Ena izmed najbolj obiskaih turističnih atrakcij v Zagrebu in Zadru poslej tudi v Ljubljani. Na Kongresnem trgu 13 je vrata odprl Muzej iluzij.

Hologrami, horor-grami, slike, ki se spreminjajo in izginjajo; sprehod skozi muzej obiskovalce popelje v svet iluzij. Večanje in manjšanje osebe bodo lahko doživeli s hojo po Ames sobi, iskreno ogledalo jim bo pokazalo, kako so videti v resnici. S foto iluzijami se bodo prepustili doživetju lebdenja, transparentnosti, pomanjševanja ali povečevanja v slogu Alice v čudežni deželi. Optične iluzije bodo zmedle njihove možgane, medtem ko bodo v živo spremljali izvajanje trikov. In še vortex predor. Ta jih bo popolnoma obnorel in jih pripeljal do tega, da se bodo še kako borili za napredovanje skozi rotirajoč cilinder v želji, da naredijo naslednji korak.

Dejan Grbič, ustvarjalec Muzeja iluzij: "Kot starš treh otrok sem v zadnjih desetih letih obiskal veliko muzejev in prostorov za edukacijo in zabavo. Najzanimivejši med njimi so bili tisti, ki so ponujali drugačne koncepte. Takoj ob obisku Muzeja iluzij v Zagrebu se je pri meni prebudila želja narediti podobno zadevo v Sloveniji. Verjamem, da v Ljubljano prinašamo svež koncept, saj je v Muzeju iluzij dovoljen smeh, igra, slikanje in interakcija z eksponati, vse kar je v običajnih muzejih omejeno ali celo prepovedano.

Bogastvo razstavnih predmetov, atraktivne prevare in sobe Muzeja iluzij bodo obiskovalce naučile tudi nekaj o vidu, percepciji, delovanju možganov in znanosti, ki se skriva za svetom iluzij, da bi dojeli, zakaj oči vidijo stvari, ki jih razum ne dojame.

Muzej iluzij v Ljubljani, so prepričani njegovi ustvarjalci, bo gotovo postal ena najbolj atraktivnih mestnih točk tako za domače kot tuje goste. Na ogled je vsak dan od 9. do 22. ure.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 22:38 05.september 2016.

    Super ideja: otroku zagroziš z obiskom takega muzeja, če ne bo priden v šoli :) :) :)