Muzejski spori

Foto: Anže Petkovšek slovenija 23.01.13, Branimir Strukelj, sviz, stavka, stavka javnega sektorja, si
Sindikat. Nočejo športa in šolstva v eni hiši.
Oglej si celoten članek

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz) zahtevajo takojšnjo zaustavitev postopkov združevanja Muzeja športa in Slovenskega šolskega muzeja. Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pobude ne komentirajo, ker je še niso prejeli.

Muzeja oktobra še ne bo

Na MIZŠ želijo muzeja združiti v nov zavod, ker se jim to zdi stroškovno in vsebinsko racionalnejše. "Poudarjamo, da gre za upravno združitev in da dejavnost muzejev ne bo okrnjena," zatrjujejo na MIZŠ. Sviz si želi, da bi o združitvi lahko razpravljala stroka. "Nesprejemljivo je ravnanje predlagateljev sprememb, ki so vodstvo Slovenskega šolskega muzeja sredi poletja po elektronski pošti zgolj seznanili z že pripravljenim načrtom statusnega preoblikovanja muzeja in določili uveljavitev te spremembe že s 1. oktobrom," pravijo na Sviz.

MIZŠ odgovarja, da bodo pripombe na predlog preučili, ker pa je gradivo še v medresorskem usklajevanju, skupnega muzeja verjetno oktobra še ne bo. Ministrstvo za kulturo k sklepu o združitvi ni dalo soglasja, saj to ni skladno z zakonodajo s področja kulture, zato se usklajevanje nadaljuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.