Slovenija
23 ogledov

Muzejski spori

slovenija 23.01.13, Branimir Strukelj, sviz, stavka, stavka javnega sektorja, si Anže Petkovšek
Sindikat. Nočejo športa in šolstva v eni hiši.

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz) zahtevajo takojšnjo zaustavitev postopkov združevanja Muzeja športa in Slovenskega šolskega muzeja. Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pobude ne komentirajo, ker je še niso prejeli.

Muzeja oktobra še ne bo

Na MIZŠ želijo muzeja združiti v nov zavod, ker se jim to zdi stroškovno in vsebinsko racionalnejše. "Poudarjamo, da gre za upravno združitev in da dejavnost muzejev ne bo okrnjena," zatrjujejo na MIZŠ. Sviz si želi, da bi o združitvi lahko razpravljala stroka. "Nesprejemljivo je ravnanje predlagateljev sprememb, ki so vodstvo Slovenskega šolskega muzeja sredi poletja po elektronski pošti zgolj seznanili z že pripravljenim načrtom statusnega preoblikovanja muzeja in določili uveljavitev te spremembe že s 1. oktobrom," pravijo na Sviz.

MIZŠ odgovarja, da bodo pripombe na predlog preučili, ker pa je gradivo še v medresorskem usklajevanju, skupnega muzeja verjetno oktobra še ne bo. Ministrstvo za kulturo k sklepu o združitvi ni dalo soglasja, saj to ni skladno z zakonodajo s področja kulture, zato se usklajevanje nadaljuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.