Zaradi koronavirusa poziv zunanjega ministrstva vsem državljanom

Foto: Epa koronavirus
"Slovenskim državljanom v Italiji svetujemo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in navodila ter usmeritve lokalnih oblasti," sporočajo z zunanjega ministrstva.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo tako na svoji spletni strani odsvetuje vsa potovanja v italijanske dežele Furlanija - Julijska krajina, Benečija (Veneto), Trentinsko - Gornje Poadižje, Lombardija, Emilija - Romanja, Piemont, Dolina Aoste, Ligurija in Toskana. Odsvetuje tudi vsa nenujna potovanja v preostale dele Italije.

Italija je glavno žarišče okužb z novim koronavirusom v Evropi. Do četrtka zvečer so po podatkih italijanske civilne zaščite potrdili 3296 okužb z novim koronavirusom, 148 ljudi je umrlo za koronavirusno boleznijo. Največ okuženih in smrtnih žrtev so zabeležili v deželah Lombardija, Benečija in Emilija - Romanja, medtem ko so primere okužb zaznali v vseh italijanskih deželah.

Iz Italije se je novi koronavirus razširil v več evropskih držav.

Tudi vseh šest okuženih, ki so jih doslej zabeležili v Sloveniji, je bilo pred kratkim v Italiji. Po doslej znanih podatkih so okuženi trije moški, ki so potovali po Maroku in so se vrnili v Slovenijo prek Italije, moški in ženska, ki sta potovala po Italiji, ter 32-letni zaposleni v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, ki je tudi bil na severu Italije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:23 8. Marec 2020.

    italija, italija ... a samo italija je problem? kaj pa ostale države? aja, samo še kitajska ... bravo, vse ostalo …

  • 02:20 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 21:33 6. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.