Slovenija
18013 ogledov

Zaradi koronavirusa poziv zunanjega ministrstva vsem državljanom

koronavirus Epa
"Slovenskim državljanom v Italiji svetujemo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in navodila ter usmeritve lokalnih oblasti," sporočajo z zunanjega ministrstva.

Ministrstvo tako na svoji spletni strani odsvetuje vsa potovanja v italijanske dežele Furlanija - Julijska krajina, Benečija (Veneto), Trentinsko - Gornje Poadižje, Lombardija, Emilija - Romanja, Piemont, Dolina Aoste, Ligurija in Toskana. Odsvetuje tudi vsa nenujna potovanja v preostale dele Italije.

Italija je glavno žarišče okužb z novim koronavirusom v Evropi. Do četrtka zvečer so po podatkih italijanske civilne zaščite potrdili 3296 okužb z novim koronavirusom, 148 ljudi je umrlo za koronavirusno boleznijo. Največ okuženih in smrtnih žrtev so zabeležili v deželah Lombardija, Benečija in Emilija - Romanja, medtem ko so primere okužb zaznali v vseh italijanskih deželah.

Iz Italije se je novi koronavirus razširil v več evropskih držav.

Tudi vseh šest okuženih, ki so jih doslej zabeležili v Sloveniji, je bilo pred kratkim v Italiji. Po doslej znanih podatkih so okuženi trije moški, ki so potovali po Maroku in so se vrnili v Slovenijo prek Italije, moški in ženska, ki sta potovala po Italiji, ter 32-letni zaposleni v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, ki je tudi bil na severu Italije.

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 14:23 08.marec 2020.

    italija, italija ... a samo italija je problem? kaj pa ostale države? aja, samo še kitajska ... bravo, vse ostalo je pa sterilno ... to bo v vsaki državi prej ali slej in ne morš tega zaustavit

  • inratjae 02:20 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • haysusi 21:33 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks