Na Arnesu pojasnjujejo, kaj se je zgodilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dan se je pričakovano začel s povečanim navalom na vse njihove spletne storitve, pravijo na Arnesu in dodajajo, da je bila uporaba različnih storitev skoraj dvakrat večja kot 19. oktobra.
Oglej si celoten članek

Prvi šolski dan po podaljšanih počitnicah se je za uporabnike Arnesovih storitev začel s težavami, saj so nekateri uporabniki zaznali upočasnjeno delovanje Arnesovih spletnih učilnic. "Kljub temu da smo na Arnesu med počitnicami sistem spletnih učilnic znatno izboljšali in pohitrili, še vedno velja, da govorimo o kompleksnem sistemu, ki se je moral v kratkem času prilagoditi stokratni obremenitvi. Današnji dan se je pričakovano začel s povečanim navalom na vse spletne storitve Arnesovega okolja za izobraževanje na daljavo. Sodeč po uporabi različnih storitev, na primer videokonferenc, je bil skoraj dvakrat večji kot 19. oktobra," so pojasnili na Arnesu.

Ob takem povečanju je nemogoče v naprej predvideti, kje vse bi lahko prišlo do težav - od uporabniškega vmesnika, različnih ravni programskega okolja,  podatkovnih baz in omrežne komunikacije med deli sistema. 

Šola Pouk na daljavo, a spet težave s spletnimi učilnicami

Težave imelo med 30 in 50 odstotkov uporabnikov

"Danes so nekaterim uporabnikom med 8. in 11. uro, gre za delež med 30 in 50 odstotki, upočasnjeno delovale Arnes Učilnice. Stanje Arnes Učilnic je bilo tudi med tem časom neprimerljivo boljše kot 19. oktobra. Ob 11. uri se je stanje normaliziralo in Arnes Učilnice za vse uporabnike delujejo brez težav. Ponoči bomo delali na odpravi težave," so sporočili. 

Njihove učilnice je danes do 15. ure uporabljalo 131.000 unikatnih aktivnih uporabnikov, ki so naredili skoraj 300.000 uspešnih obiskov in si ogledali več kot 3.000.000 strani. Arnes Učilnice je v časovnem oknu petih minut hkrati uporabljalo več kot 23.000 uporabnikov. Videokonferenčna storitev Arnes VID je v Arnes Učilnicah zabeležila skoraj 1.000 videokonferenčnih sob.

Foto: Arnes Arnes podatki Graf 1: Število hkratnih uporabnikov Arnes Učilnic 9. novembra (interval – 5 minut)

Več kot 260.000 udeležencev v Arnesovih videokonferencah

"V Arnesovih videokonferencah smo do 15. ure zabeležili več kot 264.000 udeležencev v skoraj 14.000 različnih videokonferenčnih sobah. Med 9. in 10. uro je hkrati potekalo 2.400 videokonferenc, kar je več kot dvakrat toliko, kot v tednu med 19. in 23. oktobrom. Uporabniki so do 15. ure v videokonferencah preživeli več kot 9.100.000 minut," so v številkah predstavili današnje dogajanje. 

Foto: Arnes Arnes podatki V petih dnevih več videoposnetkov kot v celotnem letu 2019

Na Arnes Video je bilo v zadnjih petih dnevih naloženih več videoposnetkov kot v celotnem letu 2019. Danes so jih uporabniki do 15. ure naložili skoraj 400, na portalu pa so zabeležili 33.000 ogledov.

Spletišča, ki jih gostijo na Arnes Spletu, so do 15. ure zabeležila več kot 3.450.000 obiskov. Arnesova e-pošta je zabeležila 373.000 dostavljenih sporočil in več kot 5.000.000 IMAP in POP3 dostopov.

"Uporabnikom se opravičujemo za nevšečnosti in jih prosimo za razumevanje," so še pripisali ob predstavitvi današnjega dogajanja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.