Na blagajno z bankovcem za milijon dolarjev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prebivalec ameriške zvezne države Severna Karolina je želel na blagajni največjega trgovca v državi unovčiti bankovec za milijon dolarjev. Policija je moškega že aretirala.
Oglej si celoten članek

Triinpetdesetletni Michale Fuller je na blagajno prišel z vakuumskim sesalnikom in mikrovalovno pečico ter hotel skupni znesek 476 dolarjev plačati z bankovcem za milijon dolarjev.

Blagajničarka bankovca ni želela sprejeti, Fullerju pa ni mogla dopovedati, da bankovec ni veljaven. Uslužbenki nakupovalnega centra tako ni preostalo drugega, kot da pokliče policijo.

Ta je moškega tudi aretirala, sodišče pa je določilo 17.500 dolarjev varščine, če se želi braniti s prostosti. Fuller je namreč osumljen ponarejanja uradnih dokumentov in poskusa kraje tuje lastnine s prevaro.

Največji dolarski bankovec, ki je v uporabi, je vreden sto dolarjev. Bankovcev do deset tisoč dolarjev ni več v obtoku vse od leta 1969, še poroča ameriški spletni portal MSNBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.