Slovenija > Črna kronika
183 ogledov

Na blagajno z bankovcem za milijon dolarjev

Največji simbol ZDA: zastava in ameriški dolar Žurnal24 main
Prebivalec ameriške zvezne države Severna Karolina je želel na blagajni največjega trgovca v državi unovčiti bankovec za milijon dolarjev. Policija je moškega že aretirala.

Triinpetdesetletni Michale Fuller je na blagajno prišel z vakuumskim sesalnikom in mikrovalovno pečico ter hotel skupni znesek 476 dolarjev plačati z bankovcem za milijon dolarjev.

Blagajničarka bankovca ni želela sprejeti, Fullerju pa ni mogla dopovedati, da bankovec ni veljaven. Uslužbenki nakupovalnega centra tako ni preostalo drugega, kot da pokliče policijo.

Ta je moškega tudi aretirala, sodišče pa je določilo 17.500 dolarjev varščine, če se želi braniti s prostosti. Fuller je namreč osumljen ponarejanja uradnih dokumentov in poskusa kraje tuje lastnine s prevaro.

Največji dolarski bankovec, ki je v uporabi, je vreden sto dolarjev. Bankovcev do deset tisoč dolarjev ni več v obtoku vse od leta 1969, še poroča ameriški spletni portal MSNBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.