Na Bovškem izginilo letalo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Bovškem pri vasi Čezsoča je okrog 20. ure z radarja izginilo manjše letalo.
Oglej si celoten članek

Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač je povedal, da naj bi šlo za manjše letalo piper, ki je nekaj minut pred 20. uro poslalo klic na pomoč, za tem pa so z njim izgubili stik.

Več informacij zaenkrat ni znanih. Je pa z brniškega letališča že vzletel helikopter, ki bo poskušal izslediti pogrešano letalo.

Po informacijah TV Slovenija je bila že aktivirana tudi Gorska reševalna služba.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, je manjše letalo piper 28 ob 17.35 vzletelo z letališča v Bovcu, namenjeno pa je bilo proti Brniku. Na njem so bili pilot in dva potnika, vsi slovenski državljani.

Po podatkih policije naj bi letalo pilotiral 31-letni slovenski državljan.

Božnik je povedal še, da so bile aktivirane vse pristojne reševalne službe, ki kakršne koli sledi za pogrešanim letalom in potniki iščejo na območju Krasjega vrha, ki leži med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami na gorskem grebenu Polovnik.

Zadnja letalska nesreča se je v Posočju zgodila pred slabimi tremi leti, ko sta v ultra lahkem letalu umrla pilot in sopotnik. Pred mesecem in pol pa je nad Ajdovščino strmoglavilo manjše letalo, v katerem so umrli štirje nemški državljani.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.