Na cesto spravili 100 ljudi

Kriminalisti so ovadili štiri fizične in dve pravni osebi z območja Ljubljane in okolice zaradi suma, da so zlorabile položaj in pri tem oškodovale družbo.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti SKP PU Ljubljana so januarja kazensko ovadili štiri fizične in dve pravni osebi z območja Ljubljane in okolice zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

V predkazenskem postopku je bilo opravljenih 12 hišnih preiskav, večje število razgovorov, prav tako pa je bila pridobljena in zasežena večja količina dokumentacije. V preiskavi je bil ugotovljen utemeljen sum, da so osumljenci zlorabili svoj vodstveni položaj v udeleženih gospodarskih družbah tako, da so poslovanje in premoženje oškodovane gospodarske družbe v vrednosti približno 1,5 milijona evrov prek dveh obvodnih gospodarskih družb, ustanovljenih zgolj s tem namenom, prenesli na novo ustanovljeno gospodarsko družbo, s tem pa oškodovani družbi onemogočili nadaljnje poslovanje.

Oškodovana družba se je zaradi tega znašla v stečajnem postopku, brez zaposlitve pa je pri tem ostalo približno sto zaposlenih. Za opisano kaznivo dejanje je predpisana kazen od 1 do 8 let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.