Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Na cesto spravili 100 ljudi

Kriminalisti so ovadili štiri fizične in dve pravni osebi z območja Ljubljane in okolice zaradi suma, da so zlorabile položaj in pri tem oškodovale družbo.

Kriminalisti SKP PU Ljubljana so januarja kazensko ovadili štiri fizične in dve pravni osebi z območja Ljubljane in okolice zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

V predkazenskem postopku je bilo opravljenih 12 hišnih preiskav, večje število razgovorov, prav tako pa je bila pridobljena in zasežena večja količina dokumentacije. V preiskavi je bil ugotovljen utemeljen sum, da so osumljenci zlorabili svoj vodstveni položaj v udeleženih gospodarskih družbah tako, da so poslovanje in premoženje oškodovane gospodarske družbe v vrednosti približno 1,5 milijona evrov prek dveh obvodnih gospodarskih družb, ustanovljenih zgolj s tem namenom, prenesli na novo ustanovljeno gospodarsko družbo, s tem pa oškodovani družbi onemogočili nadaljnje poslovanje.

Oškodovana družba se je zaradi tega znašla v stečajnem postopku, brez zaposlitve pa je pri tem ostalo približno sto zaposlenih. Za opisano kaznivo dejanje je predpisana kazen od 1 do 8 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.