Na CNN o slovenskem bankrotu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ugibanja, ali bo Slovenija naslednja v evroobmočju, ki bo padla. Pope: majhna ekonomija, ki zaradi velikosti ne bo pretresla temeljev monetarne unije.
Oglej si celoten članek

Po padcu Cipra se v tujih medijih vrstijo ugibanja, katera država območja evra je naslednja, ki bo potrebovala evropsko pomoč. V zadnjem prispevku novinar CNN Richard Quest sprašuje finančnega analitika in makroekonomista pri Spotlight Ideas Stephena Popa, ali je naslednja država, ki bo bankrotirala, Slovenija.

Pope ugiba, da bi naslednja potencialna domina, ki bo padla, lahko bila majhna ekonomija v območju evra, ki zaradi svoje velikosti ne bo pretresla temejev monetarne unije. "Gre še za en primer, kjer imate relativno velik bančni sistem glede na BDP in šibko gospodarstvo," ugotavlja Pope.

Megleni ukrepi

Glede na zgodovino reševanja evroobmočja Pope pravi, da bi trgi radi videli, da bi nekdo na visokih pozicijah odkrito in pošteno povedal, kje so problemi in kako se jih bo reševalo. Namesto tega imamo proces z določenimi ukrepi, nato pa čez nekaj mesecev spet reševanje iste ekonomije.

Slovenija je po padcu Cipra svetovne medije polnila že večkrat. Le dan po odobritvi evropske pomoči tej otoški državi je novinar Washington Posta zapisal, da je Ciper že preteklost in da je naslednja država, ki bo potrebovala pomoč, Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 21:42 4. April 2013.

    @Scott - Pozabil si napisati da lahko situacijo reši samo tvoj - eden in edini Führer...

  • 21:41 4. April 2013.

    Pakiraj sebi JJ & CO in spokajte nekam... v Sloveniji so/ste taki kot ste naredili že preveč škode.

  • 19:53 4. April 2013.

    bilo bi OK - z JJ in janševisti - naprej

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.