Na CSD Ravne tudi inšpekcija

Foto: Žurnal24 V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l
Deklica. Še vedno pri očetu. Apeli zalegli.
Oglej si celoten članek

Ravnanje Centra za socialno delo (CSD) Ravne na Koroškem v primeru suma spolne zlorabe triletne deklice obravnava tudi socialna inšpekcija, so za Žurnal24 potrdili z inšpektorata.

CSD prej ni vedel
Sonja Tiršek, direktorica CSD Ravne na Koroškem, nam je dejala, da je strokovna delavka delala vestno ter večkrat in ne le dvakrat obiskala dekličino mater. Za sum domnevne spolne zlorabe naj bi izvedeli šele oktobra.

Zdaj predvsem čakajo, da generalna policijska uprava (GPU) sum potrdi ali ovrže. Ko smo GPU poslali vprašanje, da se je v javnosti ustvaril vtis, da dela počasi, so nam s slovenjgraške policije odgovorili, da preiskavo vodijo prednostno in da policija potrebuje čas za izvedbo vseh potrebnih dejavnosti v kriminalistični preiskavi.

Sodnica pošiljala urgence
Po besedah predsednika sodišča v Slovenj Gradcu Zvonka Ulceja je včeraj sodnica pošiljala urgence policiji, CSD in zdravnici, da bi pridobila vse podatke, pomembne pri odločanju o začasni odredbi, za katero je dekličin oče zaprosil že 2. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.