Slovenija
45 ogledov

Na CSD Ravne tudi inšpekcija

V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l Žurnal24 main
Deklica. Še vedno pri očetu. Apeli zalegli.

Ravnanje Centra za socialno delo (CSD) Ravne na Koroškem v primeru suma spolne zlorabe triletne deklice obravnava tudi socialna inšpekcija, so za Žurnal24 potrdili z inšpektorata.

CSD prej ni vedel
Sonja Tiršek, direktorica CSD Ravne na Koroškem, nam je dejala, da je strokovna delavka delala vestno ter večkrat in ne le dvakrat obiskala dekličino mater. Za sum domnevne spolne zlorabe naj bi izvedeli šele oktobra.

Zdaj predvsem čakajo, da generalna policijska uprava (GPU) sum potrdi ali ovrže. Ko smo GPU poslali vprašanje, da se je v javnosti ustvaril vtis, da dela počasi, so nam s slovenjgraške policije odgovorili, da preiskavo vodijo prednostno in da policija potrebuje čas za izvedbo vseh potrebnih dejavnosti v kriminalistični preiskavi.

Sodnica pošiljala urgence
Po besedah predsednika sodišča v Slovenj Gradcu Zvonka Ulceja je včeraj sodnica pošiljala urgence policiji, CSD in zdravnici, da bi pridobila vse podatke, pomembne pri odločanju o začasni odredbi, za katero je dekličin oče zaprosil že 2. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.