Na Dobu so mu že postlali

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Sodišče. Nekdanji poslanec kazni ne bo služil s pometanjem!
Oglej si celoten članek

Nekdanji poslanec Srečko Prijatelj bo moral, kot vse kaže, kazen zaradi koruptivnosti zagotovo odslužiti v zaporu. Koprskemu sodišču se namreč ne zdi primerno, da bi Prijatelj dveletno zaporno kazen zaradi sodelovanja pri podkupovanju nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja odslužil z delom v družbeno korist namesto v zaporu. Zato je sodišče pred dnevi zavrnilo Prijateljevo prošnjo za alternativno prestajanje kazni.

Lahko se pritoži

Zdaj se lahko sicer pritoži še na višje sodišče in poskuša doseči, da bi ga vsaj tam odrešili zapora.Na koprskem višjem sodišču Prijateljeve pritožbe za zdaj še niso prejeli. Če pa se bo res še pritožil, bo v nekaj dneh tudi dokončno jasno ali bo naslednji dve leti preživel v zaporu ali bo namesto tega ta čas delal v splošno korist. "Take zadeve pritožbeno sodišče rešuje prednostno,« pravijo na višjem sodišču."

Vabilo v zapor, ki so ga Prijatelju poslali s koprskega sodišča je sicer že prejel. V zapor na Dobmora po naših informacijah 24. februarja. In kazen bo moral tedaj začeti prestajati ne glede na to ali bo o njegovi pritožbi do takrat že odločeno ali ne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.