Slovenija
5 ogledov

Na Dobu so mu že postlali

slovenija 10.01.13. obsojenci, sodisce, sodba, robert casar, srecko prijatelj, m Suzana Kos
Sodišče. Nekdanji poslanec kazni ne bo služil s pometanjem!

Nekdanji poslanec Srečko Prijatelj bo moral, kot vse kaže, kazen zaradi koruptivnosti zagotovo odslužiti v zaporu. Koprskemu sodišču se namreč ne zdi primerno, da bi Prijatelj dveletno zaporno kazen zaradi sodelovanja pri podkupovanju nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja odslužil z delom v družbeno korist namesto v zaporu. Zato je sodišče pred dnevi zavrnilo Prijateljevo prošnjo za alternativno prestajanje kazni.

Lahko se pritoži

Zdaj se lahko sicer pritoži še na višje sodišče in poskuša doseči, da bi ga vsaj tam odrešili zapora.Na koprskem višjem sodišču Prijateljeve pritožbe za zdaj še niso prejeli. Če pa se bo res še pritožil, bo v nekaj dneh tudi dokončno jasno ali bo naslednji dve leti preživel v zaporu ali bo namesto tega ta čas delal v splošno korist. "Take zadeve pritožbeno sodišče rešuje prednostno,« pravijo na višjem sodišču."

Vabilo v zapor, ki so ga Prijatelju poslali s koprskega sodišča je sicer že prejel. V zapor na Dobmora po naših informacijah 24. februarja. In kazen bo moral tedaj začeti prestajati ne glede na to ali bo o njegovi pritožbi do takrat že odločeno ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.