Na evropsko pomoč še čakamo

Foto: Žurnal24 Za sanacije po neurjih na vodni infrastrukturi in vodnih zemljiščih so lani pora
Sanacija. Za odpravo posledic septembrskih neurij predvidenih še 900 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Neurja. Za odpravo posledic septembrskih neurij na vodni infrastrukturi ter vodnih in priobalnih zemljiščih je predvidenih še 900 tisoč evrov, sporočajo z Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) in dodajajo, da denar še ni odobren.

Evropska komisija naj bi odločbo o odobritvi sredstev izdala predvidoma marca, pa pojasnjujejo v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Odstranili naplavine
Lani so sicer že opravili vzdrževalna dela v občinah Gorišnica in Dornava, in sicer posek zarasti v vrednosti 40 tisoč evrov, pravijo na Arsu. Nadaljevali so z vzdrževalnimi deli v Lormanju v vrednosti 30 tisoč evrov, opravili pa so tudi vsakoletne košnje na porečju reke Pesnice v vrednosti 115 tisoč evrov.

V sklopu intervencijskih del na Pesnici sta se izvedla posek zarasti in odstranitev naplavin med Trgoviščem in Cvetkovci v vrednosti 35 tisoč evrov,” pravijo. Na Pesnici so poleg tega posekali zarast in odstranili naplavine v Pesniškem Dvoru v vrednosti 37 tisoč evrov, v sklopu intervencij takoj po neurju pa so izvajali vzdrževalna dela na več lokacijah; vrednosti teh niso posredovali.

Tudi letos košnje
Letos se bodo nadaljevala vzdrževalna dela v občinah Gorišnica in Dornava v skupni vrednosti 50 tisoč evrov,” napovedujejo na Arsu. Tudi letos bodo opravili košnje na porečju reke Pesnice v vrednosti 115 tisoč 
evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.