Slovenija
1 ogledov

Na evropsko pomoč še čakamo

Za sanacije po neurjih na vodni infrastrukturi in vodnih zemljiščih so lani pora Žurnal24 main
Sanacija. Za odpravo posledic septembrskih neurij predvidenih še 900 tisoč evrov.

Neurja. Za odpravo posledic septembrskih neurij na vodni infrastrukturi ter vodnih in priobalnih zemljiščih je predvidenih še 900 tisoč evrov, sporočajo z Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) in dodajajo, da denar še ni odobren.

Evropska komisija naj bi odločbo o odobritvi sredstev izdala predvidoma marca, pa pojasnjujejo v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Odstranili naplavine
Lani so sicer že opravili vzdrževalna dela v občinah Gorišnica in Dornava, in sicer posek zarasti v vrednosti 40 tisoč evrov, pravijo na Arsu. Nadaljevali so z vzdrževalnimi deli v Lormanju v vrednosti 30 tisoč evrov, opravili pa so tudi vsakoletne košnje na porečju reke Pesnice v vrednosti 115 tisoč evrov.

V sklopu intervencijskih del na Pesnici sta se izvedla posek zarasti in odstranitev naplavin med Trgoviščem in Cvetkovci v vrednosti 35 tisoč evrov,” pravijo. Na Pesnici so poleg tega posekali zarast in odstranili naplavine v Pesniškem Dvoru v vrednosti 37 tisoč evrov, v sklopu intervencij takoj po neurju pa so izvajali vzdrževalna dela na več lokacijah; vrednosti teh niso posredovali.

Tudi letos košnje
Letos se bodo nadaljevala vzdrževalna dela v občinah Gorišnica in Dornava v skupni vrednosti 50 tisoč evrov,” napovedujejo na Arsu. Tudi letos bodo opravili košnje na porečju reke Pesnice v vrednosti 115 tisoč 
evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.