Na Facebooku proti Križaničevim davkom

Foto: Žurnal24
SDS kritizira nov dohodninski predlog, na spletnem družabnem omrežju Facebook pa se je že pojavila skupina, ki nasprotuje uvedbi novih dohodninskih razredov.
Oglej si celoten članek

Nedavna napoved finančnega ministra Franceta Križaniča, da uvede še dva dohodninska razreda, je sprožila val ogorčenja. V SDS so tako že izrazili svoje nasprotovanje novima dohodninskima razredoma. Menijo, da bi "dodatna obdavčitev najbolj produktivnega dela prebivalstva še dodatno zmanjšala dinamiko gospodarskega in družbenega razvoja". Dodajajo, da mora država znižati davek na dohodek pravnih oseb ter povečati investicijske olajšave. Križaničev predlog sicer vlada še vedno obravnava, nestrinjanje z njim pa so že izrazili vsi koalicijski partnerji.

Janšev SDS že sesuva Križaničev predlog. © Dejan Mijović

 

Protidavčna peticija na Facebooku

Nekateri pa so se odločili svoje nestrinjanje izraziti tudi prek peticije na spletnem družabnem omrežju Facebook. Peticija ima naslov Peticija proti višanju davkov v Republiki Sloveniji, njen pobudnik pa je Tadej Kotnik .

Denar raje zase
Kot razlog za nastanek peticije avtor navaja nesposobnost države, da bi pametno ravnala z denarjem. Zato poziva vse, ki se ne strinjajo s sedanjo politiko trošenja denarja in menijo, da bi v prihodnje raje sami razpolagali z večjim delom svojega zaslužka kot pa dajali čedalje večji delež v "skupno skledo", naj se pridružijo. Skupina trenutno šteje prek 400 članov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.