Na filozofsko, nato k škofom?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Protestniki. Vztrajajo kljub mrazu. Zasedli bodo FF.
Oglej si celoten članek

Protestniki pred borzo v šotorih vztrajajo že peti dan. Danes bodo na Filozofski fakulteti (FF) ponovno opozorili na izkoriščanje ljudi s strani finančnih institucij. Izvedli bodo t.i. teach in, podobno akcijo kot v petek, ko so v poslopju NLB prebrali izjave protestnikov o krivicah kapitalizma.

“Ne izključujemo možnosti, da se bomo protestno prestavili tudi do nadškofije," je povedal Andrej Kurnik, frontman protestnikov pred Borzo, kamor so včeraj postavili dva velika šotora. s katerima se poskušajo zavarovati pred napovedanim snegom.

Ekipa direktnega socialnega dela vseskozi dežura in pred borzo pomaga ljudem v stiski. na sinočnji skupščini pa se je ponovno zbralo okoli 150 ljudi. Tam naj bi bil po nekaterih informacijah tudi Borut Pahor. “Bolj se mi zdi , da je dolgo čakal na avtobus in je le od daleč opazoval dogajanje,” pravi aktivistka Danijela Tamše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:25 20. Oktober 2011.

    Jooj, dejte se že pomaknt tja kamor je treba: trg republike, tam mate na eni strani parlament na drugi pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.