Slovenija
23 ogledov

Na filozofsko, nato k škofom?

Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Anže Petkovšek
Protestniki. Vztrajajo kljub mrazu. Zasedli bodo FF.

Protestniki pred borzo v šotorih vztrajajo že peti dan. Danes bodo na Filozofski fakulteti (FF) ponovno opozorili na izkoriščanje ljudi s strani finančnih institucij. Izvedli bodo t.i. teach in, podobno akcijo kot v petek, ko so v poslopju NLB prebrali izjave protestnikov o krivicah kapitalizma.

“Ne izključujemo možnosti, da se bomo protestno prestavili tudi do nadškofije," je povedal Andrej Kurnik, frontman protestnikov pred Borzo, kamor so včeraj postavili dva velika šotora. s katerima se poskušajo zavarovati pred napovedanim snegom.

Ekipa direktnega socialnega dela vseskozi dežura in pred borzo pomaga ljudem v stiski. na sinočnji skupščini pa se je ponovno zbralo okoli 150 ljudi. Tam naj bi bil po nekaterih informacijah tudi Borut Pahor. “Bolj se mi zdi , da je dolgo čakal na avtobus in je le od daleč opazoval dogajanje,” pravi aktivistka Danijela Tamše.

Komentarjev 1
  • Stolp 13:25 20.oktober 2011.

    Jooj, dejte se že pomaknt tja kamor je treba: trg republike, tam mate na eni strani parlament na drugi pa NLB.Bi blo pa zanimivo, če bi se premaknl k nadškofiji. To bi blo pa prvič da bi nekdo ...prikaži več protestiral pred nedotakljivo cerkveno inštitcijo. Me prav zanima reakcija cerkve.