Na gimnazijah je vse manj dijakov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vpis. Kmalu preizkusi nadarjenosti dijakov. Število vpisov na tehniške smeri že nekaj let raste.
Oglej si celoten članek

Od 1. marca bo potekalo preverjanje sposobnosti na športnih oddelkih gimnazij. Vpis vanje se sicer že od leta 2007 zmanjšuje.

Koalicija bi ukinjala mesta

Število dijakov se zmanjšuje na račun vpisa v nižje in srednje poklicne šole. Kljub temu so koalicijske stranke v svojo pogodbo zapisale, da bodo omejevali število mest na gimnazijah in spodbujali vpis na strokovne šole. Na šolskem ministrstvu sicer pravijo, da k povečanemu vpisu pripomorejo predvsem različne akcije, s katerimi se “oblikuje zavest o pomenu in ugledu poklica, ki ga pridobijo po programih srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja”. Dodajajo, da so pomembni tudi spremenjeni vpisni pogoji na univerze in delo svetovalnih služb na šolah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:36 19. Februar 2012.

    Vse preveč pomena se daje splošni gimnaziji in otroci tako dobivajo ideje, da so nekaj več. Upam, da se bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.