Na Gorenjskem kradli lačni

Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična.
Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična.
V četrtek so gorenjski policisti obravnavali kar šest tatvin v trgovinah. Največkrat je šlo za prehrambene izdelke.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so bili včeraj obveščeni o šestih tatvinah v trgovinah in o storilcih, ki so jih policisti zalotili, sporočajo s kranjske policijske uprave. V vseh primerih so si storilci prilastili manj vredne predmete, večinoma prehrambene izdelke, s katerimi so si pridobili protipravno premoženjsko korist.

Preden so zapustili trgovine so jih obravnavali še varnostniki družb za zasebno varovanje. V petih primerih so odgovorne osebe gospodarskih družb proti storilcem vložile kazensko ovadbo oziroma podale predlog za pregon kaznivega dejanja tatvina.

"Čeprav pogosto prevladuje mnenje, da so takšne tatvine še nekaj, kar je sprejemljivo, saj gre  večinoma za manj vredne predmete, največkrat prehrambene izdelke, sladkarije, kozmetiko, pijače ipd., ker ljudje nimajo denarja, da bi odtujeno plačali, je potrebno vedeti, da je prilaščanje tuje stvari, ne glede na njeno vrednost, prepovedano po zakonu in v nasprotju s splošnimi družbenimi pravili," je ob tem še zapisal predstavnik za odnose z javnostmi Bojan Kos.

Dodal je še, da je gospodarska situacija slaba in da so nas nepravilne, v nekaterih primerih tudi nezakonite odločitve posameznikov, pripeljale v hudo ekonomsko in moralno krizo, vendar je treba razumeti, da družbenega položaja in socialnih težav izvrševanje kaznivih dejanj ne rešuje, temveč jo le poglablja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:05 3. Oktober 2013.

    Dokler se krade še gre, ampak ko bodo lačni začeli ubijati, ja takrat bo pa hudo.

  • 11:53 28. Junij 2013.

    Seveda bodo sodni postopki v teh primerih izpeljani hitro in učinkovito, da bo konec leta dobra statistika. Lopov banane pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.